Nokialle toinen voitto patenttikiistassa älypuhelinvalmistaja Oppoa vastaan

11.7.2022

Nokia on saavuttanut jo toisen peräkkäisen voiton kiinalaista älypuhelinvalmistaja Oppoa vastaan saksalaisoikeudessa. Voittojen myötä Nokia voisi hakea Oppon tuotteita myyntikieltoon Saksassa.

Nokia on nostanut viime vuonna useita kanteita Oppoa vastaan Euroopassa ja Aasiassa, kun yhtiöt eivät päässeet sopuun patenttilisensoinnin jatkosta. Oppo on jatkanut Nokian patentoimien teknologioiden käyttöä älypuhelimissaan ja myynyt niitä ilman lisenssiä.

Saksalainen tuomioistuin antoi muutama viikko sitten ensimmäisen päätöksensä liittyen Wi-Fi -patenttiin. Toisessa tuomioistuimen päätöksessä oli kyse essentiaalipatentista, joka on määrätty alun perin osaksi 4G LTE -standardia ja myöhemmin myös 5G-standardia. Tuomioistuimen mukaan Oppo loukkasi kyseisiä Nokian patentteja tuotteissaan.

Nokialla on aiemmin ollut patenttien lisensointisopimus solmittuna Oppon kanssa. Viime vuonna päättyneelle sopimukselle ei ole kuitenkaan onnistuttu neuvottelemaan jatkoa osapuolten välillä. Nokialla on useita patentteja liittyen esimerkiksi mobiiliverkko-, Wi-Fi- ja videopakkausstandardeihin.

Alkuperäisen uutisen pääset lukemaan tästä.

Kuva: Unsplash, Sumeet Singh

Kirjoittajat

Share: