Nokia ja Nordic Semiconductor yksinkertaistavat IoT-tekniikan essentiaalipatenttien lisensointia

27.1.2022

Nokia logo

Nokia ja Nordic Semiconductor julkistivat tänään uuden lähestymistavan IoT essentiaalipatenttien (SEP) käytön lisensoimiseksi. Innovatiivisen järjestelyn tarkoitus on uudistaa lisensointia. Nordic Semiconductor on puolijohdeyritys, joka on erikoistunut IoT:n langattomaan tekniikkaan.

Internet of Things, eli IoT, on eri laitteiden välillä toimiva internet, joka mahdollista laitteiden välisen tiedon välittämisen. Tekniikka mahdollistaa laajan sekä monenlaisten laitteiden hallinnoinnin. Nordic antaa IoT-laitteistoa ostaville asiakkailleen mahdollisuuden hankkia lisenssejä Nokian IoT-tekniikkaan. Kyseiset lisenssit ovat Nordicin asiakkaiden käytettävissä loppulaitetasolla. Uuden järjestelyn tarkoituksena on helpottaa sovinnollista ja tehokasta lisensointia.

Kyseinen sopimus on ensimmäinen laatuaan ja sillä pyritään yksinkertaistamaan ja nopeuttamaan SEP-lisensioinnin prosessia. Tämän lisäksi on tarkoitus lisätä avoimuutta ja ennakoitavuutta IoT-tuotteita ja -palveluita toimittaville yrityksille. Lisenssit ovat saatavilla loppulaitetasolla ja yrityksillä tulee jatkossakin olemaan mahdollisuus lisensoida suoraan Nokialta.

Nokia on määritellyt ja myötävaikuttanut keskeisten keksintöjen avoimiin standardeihin. Kyseessä on laajasti käytetyistä keksinnöistä sekä matkapuhelinlaitteissa, että LTE-M ja NB-IoT-tekniikoissa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Nokian omistamat immateriaalioikeudet ovat olennaisessa  asemassa suhteessa kyseiseen tekniikan.

Lue koko uutinen englanniksi tästä.

Kuva: Pawel Czwewinski sivustolta Unsplash.

Kirjoittajat

Share: