Nokia haastoi Amazonin ja HP:n oikeuteen patenttiloukkauksista

6.11.2023

Nokia logo

Nokia nosti kanteita Amazonia vastaan 31. lokakuuta 2023 Yhdysvalloissa, Saksassa, Intiassa, Iso-Britanniassa sekä EU:n yhdistetyssä patenttituomioistuimessa. HP:ta vastaan Nokia nosti kanteen Yhdysvalloissa. Kanteet koskevat Nokian videostriimaukseen liittyvien patenttioikeuksien loukkaamista.

Nokia on todennut, että Amazonin suoratoistopalvelu Prime Video sekä sen striimauspalvelu Twitch loukkaavat Nokian videoiden pakkaamiseen ja myös muuhun teknologiaan liittyviä patentteja. Lisäksi Nokia uskoo HP:n tietokoneiden loukkaavan tätä teknologiaa. Sekä Amazon että HP ovat Nokian mukaan kieltäytyneet ostamasta käyttölupia sen patentteihin. Tästä huolimatta yritykset käyttävät Nokian teknologiaa.

Nokian aiheesta julkaisemassa blogikirjoituksessa todetaan, että oikeudenkäynti ei ole koskaan Nokian ensimmäinen vaihtoehto. Kirjoituksen mukaan Nokia on kuitenkin käynyt keskusteluja aiheesta Amazonin ja HP:n kanssa useita vuosia mutta yhtiöt eivät ole olleet yhteistyöhaluisia. Amazon ja HP eivät ole vielä kommentoineet asiaa.

Uutisia aiheesta pääset lukemaan täältä ja täältä. Nokian blogikirjoitus aiheesta on luettavissa täältä.

Kuva: Unsplash / M. Rennim

Kirjoittajat

Share: