Nike vs StockX ja Fortniten tekijänoikeusrikkomuskanne

12.4.2022

StockX – Nike

Nikella ja internetmainosalustayritys StockX:lla on kiistaa NFT:sta (non-fungible tokens). Kyse on StockX:n myymästä NFT:sta, jossa esiintyy Niken kenkiä. Voidaan sanoa, että kyse on digitaalisista Niken kengistä. Ostaessaan kyseisen NFT:n sai samalla samanlaisen parin Niken kenkiä.

Tästä asiasta Nike haastoi StockX:n oikeuteen New Yorkissa, sillä perusteella, että StockX myi NFT:ta Niken logolla varustettuna sekä oikeita Niken kenkiä siinä ohessa. Niken mukaan tämä voi johtaa kuluttajia harhaan ja ajattelemaan, että molemmat tuotteet ovat Niken valtuuttamia, joka voisi johtaa tavaramerkkien sekaantumiseen.

StockX ei ole ollut asioissa samoilla linjoilla. StockX:n mukaan he eivät myyneet kenkien virtuaalista versiota sellaisenaan, koska kuluttajat saivat myös kenkien oikean version. StockX myös vertasi NFT:ta valokuviin, joita käytetään oikean tuotteen myynnissä.

Lisää aiheesta pääset lukemaan tästä ja The Fashion Law -blogista tästä.

Fortnitea vastaan on nostettu kanne tekijänoikeusrikkomuksesta

Fornite videopelin kehittäjä Epic Gamesia vastaan on nostettu kanne tekijänoikeusrikkomuksesta. Kanteen on nostanut ammattikoreografi Kyle Hanagami. Kanteen kohteena on Fortnite-pelissä olevat tanssiliikkeet, jotka ovat väitetysti kopioitu Hanagamilta ilman kompensaatiota tai tekijän mainitsemista. Hanagami vaatii tanssiliikkeiden poistamista pelistä ja korvauksia rikkomuksesta.

Fortnite-peliä kohtaan on aiemminkin syntynyt väitteitä tanssiliikkeiden kopioinnista ja käytöstä ilman lupaa, mutta tekijänoikeusrikkomuskanteen menestyminen vaatii, että liikkeet on rekisteröity. Tässä tapauksessa Hanagamin liikkeet ovat rekisteröity.

Alkuperäisen uutisen pääset lukemaan tästä.

Kuva: Unsplash, Josh Redd

 

Kirjoittajat

Share: