Nike haastoi New Balancen ja Skechersin oikeuteen patenttiloukkauksista

10.11.2023

Nike nosti kanteet New Balancea ja Skechersiä vastaan Yhdysvalloissa 6.11.2023. Molemmat kanteet koskevat Niken Flyknit-teknologiaan kohdistuvien patenttien loukkaamista.

Nike katsoo, että sen kilpailijat New Balance ja Skechers loukkaavat sen Flyknit-teknologiaan kohdistuvia patentteja. Flyknit-teknologiassa on kyse tietynlaisesta kuidusta, joka Niken mukaan tukee jalkoja, mutta on samalla kevyt ja hengittävä. Teknologiaa hyödynnetään erityisesti juoksukengissä.

Nike on vaatinut, että tuomioistuin estää New Balancea ja Skechersiä myymästä kenkiä, joissa ne väitetysti hyödyntävät kyseistä patentoitua teknologiaa. Lisäksi Nike on vaatinut vahingonkorvausta. New Balance on kommentoinut kannetta toteamalla, että Nikella ei ole yksinoikeutta suunnitella ja valmistaa kenkiä valmistustavoilla, joita on käytetty alalla vuosikymmeniä. Skechers ei ole kommentoinut asiaa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Nike on katsonut, että sen kilpailijat hyödyntävät kyseistä teknologiaa oikeudetta. Nike on haastanut aiemmin Adidaksen, Puman ja Lululemonin oikeuteen Flyknit-teknologiaan kohdistuvien patenttien loukkaamisesta. Adidaksen ja Puman kanssa riita sovittiin. Niken Lululemoniin kohdistama kanne on edelleen vireillä.

Uutisia aiheesta pääset lukemaan täältä ja täältä.

Kuva: UnsplashKristian Egelund

Kirjoittajat

Share: