Musiikin tulevaisuus Twitchissä

27.9.2021

Striimauspalvelu Twitch on tehnyt sopimuksen National Music Publishers järjestön kanssa musiikin käyttämisestä Twitchin sisällössä. Sopimuksen tarkoituksena on luoda toimiva yhteistyö Twitchin ja musiikin tuottajien välille. Sopimuksesta huolimatta Twitchin käyttäjillä ei ole lupaa käyttää tekijänoikeudella suojattuja kappaleita sisällöissään.

copyright logo

Twitch ja National Music Publishers järjestö ovat tehneet sopimuksen musiikin käyttämisestä striimauspalvelun sisällössä. Twitcihllä on ollut huono suhde musiikkialan kanssa, sillä muutaman vuoden ajan alustalla on käytetty luvatta tekijänoikeuden alaista musiikkia. Luvattomaan käyttöön ei ole aiemmin puututtu Twitchin toimesta.

Uuden sopimuksen tarkoituksena on tarjota musiikin tuottajille uusia välineitä hyödyntää musiikkia tulevissa yhteistöissä. Sopimuksesta huolimatta käyttäjät eivät vieläkään saa käyttää luvanvaraista musiikkia eri sisällöissään, joita he alustalle lataavat. Uusi sopimus koskee siten vain niitä kappaleita, joita käyttäjät itse luovat.

Sopimuksen myötä Twitch ottaa käyttöön eräänlaisen huomautus-järjestelmän. Twitch jakaa käyttäjilleen huomautuksia, jos se havaitsee, että luvattomia kappaleita käytetään jonkun julkaisemassa sisällössä.

Pääset lukemaan koko uutisen englanniksi tästä.

Kuva: iStockphotos

Kirjoittajat

Share: