Musiikin kustantajat ovat nostaneet kanteen Twitteriä vastaan tekijänoikeuksien loukkauksesta

22.6.2023

Twitter logo on smartphone screen

Twitter on yksi harvoista sosiaalisen median alustoista, joka ei ole ostanut lisenssejä alustallaan jaettuun musiikkiin. Musiikin kustantajia edustavan National Music Publishers’ Associationin mukaan Twitter on saavuttanut toiminnallaan huomattavaa taloudellista hyötyä suhteessa kilpailijoihinsa, jotka ovat maksaneet musiikin käytöstä alustoillaan. Loukkauskanne koskee yli 1700 kappaletta.

Viime viikolla 17 musiikin kustantajaa haastoi Twitterin oikeuteen tekijänoikeuksien loukkauksesta. Kantajien mukaan Twitter on rikkonut musiikintekijöiden ja muiden oikeudenhaltijoiden tekijänoikeuksia sallimalla käyttäjien julkaista tekijänoikeudella suojattua musiikkia alustallaan ilman oikeudenhaltijoiden suostumusta. Musiikin kustantajia edustavan järjestön mukaan Twitter ei ole ollut halukas ostamaan lisenssejä alustallaan jaettuun musiikkiin.

Kanteen mukaan NMPA on tehnyt muutaman vuoden aikana satoja tuhansia poistopyyntöjä, joihin Twitter ei ole reagoinut asianmukaisella tavalla. Useissa tapauksissa loukkaava sisältö on poistettu vasta viikkojen tai jopa kuukausien jälkeen siitä, kun poistopyyntö on alun perin tehty. Lisäksi Twitter-käyttäjien tilejä ei ole aina suljettu toistuvien loukkauksien seurauksena, vaan tilit on jäädytetty väliaikaisesti, mikä on mahdollistanut loukkaavan toiminnan jatkamisen myöhemmin. NMPA:n mukaan Twitterin toiminta on aiheuttanut ja aiheuttaa edelleen huomattavaa haittaa ja taloudellista tappiota musiikin kustantajille sekä muille oikeudenhaltijoille.

Kanteessa vaaditaan tekijänoikeudenloukkauksista korvausta yhteensä 250 miljoona dollaria, joka on noin 150 000 dollaria jokaista loukattua kappaletta kohden.

Alkuperäisen uutisen pääset lukemaan täältä

Kuva: Unsplash, Joshua Hoehne

Kirjoittajat

Share: