Millaisia asioita IPR Due Diligence voi paljastaa yrityksestä?

9.9.2021

Siitä huolimatta, että hyvin hoidettu IPR-salkku voi kasvattaa yrityksen arvoa, immateriaalioikeuden jäävät usein taka-alalle, kun arvioidaan yrityskauppojen ja rahoituksen yhteishakemista.

 

asiat , joista IPR koostuu

Immateriaalioikeuksien asiantuntijayrityksiin kuuluva Kolster on teettänyt tutkimuksen, jonka mukaan 87 prosenttia suomalaisten yritysten päättäjistä on sitä mieltä, että hyvin hoidettu IPR-salkku kasvattaa yrityksen arvoa. Tämän lisäksi immateriaalioikeudet ovat yhä useamman yrityksen suurin varallisuuserä. Tästä huolimatta immateriaalioikeudet eivät ole saavuttaneet merkityksellistä asemaa due diligence- tarkastuksissa.

Kolsterin Hannes Kankaanpään mukaan IPR DD-tarkastuksen tarkoituksena onkin paljastaa aineettomien oikeuksien suojien heikot kohdat eli mitä rekisteröinnit suojaavat ja ovatko yrityksen sopimusasiat, dokumentaatio ja IPR-asioihin liittyvät käytänteet kunnossa.

IPR DD-tarkastus voi paljastaa muun muassa seuraavia asioita: oikeuksiin liittyvät epäselvyydet, rekisteröimättömien IPR-oikeuksien puutteellinen dokumentaatio, liikesalaisuuksiin liittyvät puuttuvat käytännöt ja ohjeistukset. Näiden lisäksi IPR DD voi paljastaa, ettei patentoitujen keksintöjen patenttisuojaa tarkasteta tarpeeksi aktiivisesti tai että yhtiöllä ei olekaan yksinoikeutta johonkin keksintöön.

Kolster järjestää IPR Due Diligence aiheeseen liittyvän webinaarin 14.9.2021 kello 9-10:00. Pääset tutustumaan webinaarin aiheisiin ja ilmoittautumaan webinaariin tästä.

Pääset lukemaan koko uutisen Kolsterin sivuilta tästä.

Kuva: iStockphotos

Kirjoittajat

Kirjoittajat