Meta koulutti tekoälyään Instagram- ja Facebook-julkaisuilla

6.10.2023

blue lights

Meta on julkistanut suuren määrän uusia tekoälyn avulla toimivia ominaisuuksia. Meta AI, joka koulutettiin avointen julkaisujen avulla, on yksi uusista niistä.

Tekoälyllä varustetut lisäominaisuudet ovat jatkuvasti kasvattaneet suosiotaan erilaisilla alustoilla, eikä Meta ole tästä poikkeus. Yhtiö julkaisi kattavan listan uusista ominaisuuksista, aina editointityökaluista virtuaaliassistentteihin. Meta paljasti muun muassa, että uusi Meta AI on pian saatavilla sen palveluissa. Kyseessä on tekoälyllä toimiva virtuaalinen assistentti, jota voi hyödyntää esimerkiksi Instagramissa ja WhatsAppissa.

Tekoälyassistentin koulutukseen oli käytetty suurimmaksi osaksi julkisia Facebook- ja Instagram-julkaisuja. Metan edustajan mukaan kuitenkaan yksityisiä julkaisuja tai keskusteluja ei ollut hyödynnetty, jotta harjoitusdata ei sisältäisi henkilötietoja tai muuta yksityistä informaatiota. Esimerkiksi LinkedIn jätettiin kokonaan harjoitusdatan ulkopuolelle yksityisyyden suojelemiseksi.

Lukuisia teknologiayhtiöitä on kritisoitu niiden tekoälyn kouluttamisprosesseista. Kouluttamisprosessiin tarvitaan paljon dataa, jolloin on todennäköistä, että niin kutsutuksi raakamateriaaliksi päätyy myös tekijänoikeudella suojattua sisältöä sekä henkilötietoja.

Pääset lukemaan alkuperäisen uutisen täältä.

Kuva: Unsplash / Richard Horvath

Kirjoittajat

Share: