McDonald´s vs. McFungi – kiista tavaramerkistä

12.10.2021

Pikaruokaravintola McDonland´s on riitauttanut McFungi yrityksen tavaramerkkihakemuksen, koskien McFungi tavaramerkkiä. McFungi pyrkii myymään vaatteita ja pelejä yrityksen nimellä varustetulla logolla. McDonald´sin mielestä Mc-etuliite aiheuttaa hämmennystä ja sekaannusta kuluttajissa.

McDonald´s ravintolan kyltti

Lokakuussa 2020 vaatteita ja pelejä myyvä yritys McFungi jätti tavaramerkki hakemuksen, jotta se saisi käyttää McFungi nimelle suunniteltua logoa tuotteissaan. Elokuussa 2021 pikaravintola suuryritys McDonald´s jätti vastahakemuksen. McDonland´sin mukaan McFungi-tavaramerkki aiheuttaisi hämmennystä kuluttajien keskuudessa.

McDonald´silla on pitkä historia tavaramerkkeihin liittyvissä riidoissa eri yritysten ja Mc-alkuisten tavaramerkkien kanssa. McDonald´s on voittanut muun muassa 5 eri riitaa ja saanut etuoikeuden Mc-etuliitteeseen. Tässäkin tapauksessa tulee arvioitavaksi voivatko kuluttajat tosiasiassa sekoittaa McDonald´sin elintarvikkeisiin liittyvät tuotteet ja McFungin peleihin ja vaatteisiin liittyvät tuotteet keskenään.

Pääset lukemaan koko uutisen englanniksi tästä.

Kuva: Jurij Kenda, Unsplash photos

Kirjoittajat

Kirjoittajat