Mariah Carey ei saanut kruunata itseään joulun kuningattareksi ja Whitney Houstonin kappaleiden tekijänoikeudet on myyty sijoitusyhtiölle

18.11.2022

christmas tree

Pop-tähti Mariah Carey ei saanut yksinoikeutta titteliin ”joulun kuningatar” kun Yhdysvaltojen patentti- ja tavaramerkkivirasto (USPTO) hylkäsi Careyn tavaramerkkihakemuksen. Pop-tähti yritti rekisteröidä Yhdysvalloissa tavaramerkkejä ”Queen of Christmas”, ”Princess Christmas” ja ”Christmas Princess” muun muassa hajuvesituotteille ja muulle kosmetiikalle, koruille, astioille, joulukoristeille ja vaatteille. Careyn tavaramerkkihakemus hylättiin, sillä hakemusta koskevaan valitukseen ei vastattu. Joulumusiikkia esittävä Elizabeth Chan vastusti Careyn tavaramerkkihakemusta. Mariah Careyn jouluhitti All I Want for Christmas is You oli hiljattain tekijänoikeusloukkauskanteen keskiössä, mutta artistiin kohdistuvat vaatimukset peruttiin.

Lue aiheesta BBC:n englanninkielinen uutinen täältä.

Whitney Houstonin kappaleiden tekijänoikeudet on myyty sijoitusyhtiölle

Ikonisen poplaulaja Whitney Houstonin tekemien kappaleiden tekijänoikeudet on myyty kanadalaiselle sijoitusyhtiö Brookfieldille. Yhtiö osti oikeudet noin 60 kappaleeseen, joiden joukossa ovat muun muassa hitit How Will I Know ja I Wanna Dance With Somebody. Kaupan hintaa ei ole paljastettu, mutta hinnan arvioidaan olevan noin 50 – 100 miljoonaa euroa. Financial Timesin mukaan popmusiikin klassikoista on suoratoistopalvelujen myötä tullut suosittu sijoituskeinot, niiden tuottaessa jatkuvasti omistajilleen rahaa rojalteina.

Lue alkuperäinen Helsingin Sanomien uutinen täältä.

Kuva: Unsplash, Sabri Tuzcu

Kirjoittajat

Share: