Lisääkö suoratoistopalveluiden määrä piraattisivustojen käyttöä?

25.11.2021

Suoratoistopalvelut ovat yksittäin edullisia ja helppokäyttöisiä vaihtoehtoja laittomien piraattisivustojen sijaan ja se on ollut yksi syy niiden suosiolle. Tarjonnan hajauttaminen on kuitenkin aiheuttanut nyt sitä, että käyttäjien kustannukset ovat nousseet ja osa on palannut piraattisivustojen pariin. Uutta keskustelua aiheesta herätti, kun Star Trek: Discovery sarjan neljännen kauden maailmanlaajuinen näyttäminen lykkääntyi muualla kuin Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Star Trek: Discovery 4. kauden mainoskuva

Viimevuosien aikana ihmiset ovat yhä enemmän siirtyneet käyttämään piraattisivustojen sijaan suoratoistopalveluita kuten Netflixiä. Tätä selittää se, että suoratoistopalvelut eivät ole yksittäin käytettynä kalliita ja ovat sen lisäksi käteväkäyttöisempiä. Suoratoistopalveluiden määrä on kuitenkin kasvanut ja monet sarjat ovat siirtyneet Netflixistä toisaalle esimerkiksi Disney+, Paramount+ tai HBOMax alustoille. Tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjät joutuvat maksamaan useasta palvelusta samaan aikaan, joka voi tulla kalliiksi.

Kokonaiskustannusten kasvun myötä osa käyttäjistä ovat siirtyneet takaisin piraattisivustojen pariin, sillä niiden avulla elokuvia ja tv-sarjoja on mahdollista katsoa ilmaiseksi, mutta laittomasti. Keskustelu asiasta heräsi, kun uusin Star Trek: Discovery sarjan neljäs kausi siirtyikin Netflixiltä Paramountille. Tämä tarkoitti sitä, että kauden näkyminen muille kuin yhdysvaltalaisille ja kanadalaisille lykkääntyi alkuvuoteen 2022. Uuden kauden oli tarkoitus näkyä maailmanlaajuisesti Netflixillä torstaina 18.11.

Useat fanit kommentoivat lykkäystä Twitterissä kertoen aikovansa katsoa uuden kauden piraattisivustojen kautta kuin, että odottaisivat ensi vuoteen. Suoratoistopalvelujen kannattaa nyt harkita, onko sisältöjen hajauttaminen kannattavaa.

Pääset lukemaan koko uutisen englanniksi tästä. Lisää aiheesta täältä.

Kuva: IMDB

Kirjoittajat

Kirjoittajat