Levi’s haastoi Copernin oikeuteen tavaramerkkiloukkauksesta

30.10.2023

Levi's jeans

Levi Strauss & Co, suuri farkkuvalmistaja, on haastanut ranskalaisen vaatebrändin Copernin oikeuteen Californiassa. Levi’s väittää, että Coperni on myynyt ja muunnellut Levi’s-merkin tuotteita ilman heidän lupaansa.

Levi’s on tunnettu siitä, että se suojelee brändiään ja immateriaalioikeuksiaan ahkerasti. Levi’s rekisteröi tavaramerkiksi pienen punaisen kangaslapun, jossa lukee ”Levi’s” jo vuonna 1938. Tämän jälkeen Levi’s on haastanut oikeuteen muun muassa Hammies-bärndin viime vuonna sekä aikaisemmin myös Kenzon, Yves Saint Laurentin ja muita pienempiä merkkejä.

Nyt vuorossa on kuitenkin tapaus Copernia vastaan, joka on innovatiivisista luomuksista tunnettu ranskalaismerkki. Levi’s perustaa väitteensä ennen kaikkea kahteen asiaan: Coperni on loukannut Levi Strauss & Co:n ikonista tavaramerkkiä sekä erottamiskykyistä tapaa ommella takataskut denimtuotteissa. Copernin logolla varustetut valkoiset kangaslaput, joita käytetään Copernin farkuissa sekä kauluspaidoissa, ovat kanteen mukaan ”hämmentävän samankaltaisia”. Levi’s väittää, että samankaltaisten lappujen lisääminen voi aiheuttaa hämmennystä kuluttajien keskuudessa, jotka saattavat kuvitella, että kyseessä on brändien yhteistyö tai lisensoidut tuotteet.

Lisäksi kanteen mukaan Coperni on myynyt vanhoista Levi’s-farkuista ja -housuista tehtyjä hameita, joissa on edelleen Levi’s-logo sekä brändille tyypilliset kaarevat taskuompeleet. Coperni olisi siis kanteen mukaan muunnellut kantajan tuotteita ilman sen lupaa.

Pääset lukemaan alkuperäisen uutisen täältä.

Kuva: Unsplash / Mnz

Kirjoittajat

Share: