Komissio käynnistänyt Euroopan innovaatioekosysteemiä koskevan verkkohaastattelun

5.8.2021

Euroopan komissio kutsuu sidosryhmiä vastaamaan verkkohaastatteluun, jossa kerätään näkemyksiä Euroopan innovaatioekosysteemin ja innovointia koskevan yhteenkuuluvuuden vahvistamiseksi.

Haastattelu on osa laajempaa konsultaatiota, jolla komissio pyrkii keräämään eri sidosryhmien mielipiteitä. Näihin ryhmiin lukeutuvat muun muassa ministeriöt, alueelliset ja paikalliset viranomaiset, pääomasijoitusyhtiöt ja enkelisijoittajat, yliopistot ja tutkimusorganisaatiot, yritykset, kansalaisjärjestöt sekä yksityiset tahot.

Kerättäviä näkemyksiä luonnehditaan olennaisiksi Euroopan innovaatioekosysteemin kehittämisessä sekä tieteellisen erinomaisuuden muuttamisessa tulevaisuuden innovaatioiksi samalla, kun olemassa olemat jakaumat innovoinnin tasossa huomioidaan. Eloisaa ja inklusiivista innovaatioekosysteemiä pidetään edelleen keskeisenä edellytyksenä sille, että EU kykenee täyttämään vihreään ja digitaaliseen siirtymiseen liittyvän sitoumuksensa sekä edistämään eurooppalaista elpymistä, yhteenkuuluvuutta sekä globaalia johtajuutta keskeisissä teknologioissa ja innovatiivisissa ratkaisuissa. Ekosysteemin tärkeyttä korostetaan myös vähemmän vauraiden alueiden taloudellisen ja sosiaalisen lähentymisprosessin tukemisessa.

Tutkimus-, innovointi- ja koheesiopolitiikasta vastaavat Euroopan komission yksiköt tulevat analysoimaan haastatteluun saadut vastaukset sekä julkaisemaan tulokset verkkosivuillaan yhteenvetoraportin kera. Määräaika vastausten antamiselle päättyy 7.9.2021.

Löydät komission asiaa koskevan tiedotteen ja linkin haastatteluun täältä.

(JT)

Share: