Kiinan korkein kansanoikeus julkaisi uuden tulkinnan epäreilua kilpailua koskevan lain soveltamisesta

6.4.2022

Kiinan korkein kansanoikeus otti kantaa epäreilua kilpailua koskevan lainsäädännön tulkintaan (Anti-Unfair Competiton Law) ja soveltamiseen. Uudet tulkinnat ovat astuneet voimaan 20.3.2022 ja ne tulevat korvaamaan vuonna 2007 annetun korkeimman kansanoikeuden tulkinnan eräistä lain soveltamista vilpilliseen kilpailuun liittyvien siviiliasioiden käsittelyssä.

Kiinan korkeimman kansanoikeuden uudessa tulkinnassa tarkennetaan muun muassa lain soveltamisalaa, määritellään termejä kuten ”muut toimijat” ja ”liiketoiminnan etiikka”, tarkennetaan jäljittelyn ja sekaannuksen määritelmiä ja tulkintaa ja selitetään sekä määritellään kaksi verkossa tapahtuvaa vilpillisen kilpailun tekoa: URL-osoitteen pakottaminen uudelleenohjaukseen lisätyllä linkillä ja käyttäjien verkkopalveluiden ja tuotteiden käytön häiritseminen.

Uudessa tulkinnassa todetaan muun muassa, että ulkomaisen yrityksen nimi, jota käytetään kaupallisesti Kiinan alueella, voidaan tunnistaa ”yrityksen nimeksi”, joka on suojattu epäreilun kilpailun lailla.

Korkeimman kansanoikeuden mukaan tarkoituksena on täsmentää lain soveltamisen ehtoja ja antaa tarvittavia ohjeita sekä jättää tilaa markkinoiden mukauttamiselle ja teknologisille innovaatioille.

Lisää aiheesta pääset lukemaan tästä ja tästä.

Kuva: Unsplash, Christian Lue

Kirjoittajat

Share: