Itävalta on ratifioinut yhtenäispatenttituomioistuimen väliaikaisesta soveltamisesta tehdyn pöytäkirjan

10.12.2021

Signature

Itävallan parlamentti on 2.12.2021 ratifioinut pöytäkirjan, jolla hyväksytään yhtenäispatenttituomioistuimen väliaikainen soveltaminen (Protocol to the Agreement on a Unified Patent Court on provisional application). Tämä merkitsee tärkeää askelta kohti suunniteltua yhtenäispatenttijärjestelmää.

Itävallan ratifioinnin valmistumisen jälkeen väliaikaisen soveltamisen jakso alkaa. Sen aikana valmistellaan ja viimeistellään tekniset ja rakenteelliset seikat, jotta uuden patenttituomioistuimen ja yhtenäispatenttijärjestelmän toiminta voidaan aloittaa. Kun järjestelmän valmistelutyö on saatettu loppuun, Saksan odotetaan aloittavan yhtenäispatenttituomioistuinta koskevan sopimuksen (Agreement on a Unified Patent Court) ratifiointityö. Tämän jälkeen järjestelmän varsinainen toiminta voidaan käynnistää.

Yhtenäispatenttijärjestelmä ja yhtenäispatenttituomioistuin ovat välineitä jo pitkään suunnitellun keskitetyn eurooppalaisen patenttijärjestelmän aikaansaamiseksi. Yhtenäispatentilla yhdellä Euroopan patenttivirastoon tehtävällä hakemuksella voidaan saada patenttisuojaa keksinnölle järjestelmään osallistuvissa EU-jäsenvaltiossa. Tämä mahdollistaa yksinkertaisemman ja edullisemman patentointiprosessin. Yhtenäispatenttituomioistuin tutkii eurooppalaisiin patentteihin liittyviä loukkaus- ja mitätöimisasioita. Yhtenäinen tuomioistuin sujuvoittaa prosessia ja vähentää kustannuksia.

Euroopan patenttiviraston uutisen aiheesta löydät täältä.

Kuva: Scott Graham sivustolta Unsplash

Kirjoittajat

Share: