IPR University Centeriin kaksi uutta johtajaa

21.10.2020

IPR University Centerin logoHankenin rehtori on 20.10.2020 nimittänyt IPR University Centerille kaksi uutta johtajaa, jotka aloittavat toimessaan 1.11.2020. Johtajien toimikausi on viisivuotinen ja päättyy 31.12.2025.

Uudet johtajat ovat professori Tuomas Mylly Turun yliopistosta sekä dosentti Juha Vesala Helsingin yliopistosta. Varajohtajana jatkaa professori Nari Lee Hankenilta.

Tuomas MyllyTuomas Mylly (tuomyl@utu.fi) toimii kauppaoikeuden professorina Turun yliopistossa. Valmistuttuaan Turun yliopiston oikeustieteen kandidaatin ohjelmasta vuonna 1995 ja Tukholman yliopiston eurooppaoikeuden maisteriohjelmasta vuonna 1996 hän on toiminut pääosin eri yliopistotehtävissä (aiemmin mm. eurooppalaisen talousoikeuden professorina), mutta myös juristina asianajotoimistossa sekä teknologiayrityksessä. Hän väitteli eurooppalaisesta immateriaali- ja kilpailuoikeudesta vuonna 2010. Tuomas Myllyn tutkimusteemat kattavat erityisesti tekijänoikeudellisia, patenttioikeudellisia, tavaramerkkioikeudellsia ja kilpailuoikeudellisia aiheita.
Turun yliopiston profiilisivu: https://www.utu.fi/en/people/tuomas-mylly

Juha VesalaJuha Vesala (juha.vesala@ulapland.fi tai juha.vesala@helsinki.fi) työskentelee tutkijatohtorina Lapin yliopistossa ja yliopistotutkijana Helsingin yliopistossa. Hän on valmistunut Helsingin yliopistosta oikeustieteen kandidaatiksi ja suorittanut LL.M.-tutkinnon Minnesotan yliopiston lakikoulussa. Hän väitteli kilpailuoikeuden soveltamisesta immateriaalioikeuksiin Helsingin yliopistossa vuonna 2015. Juha on työskennellyt perusopintojensa jälkeen tutkimus- ja opetustehtävissä sekä jaksoja Kilpailuvirastossa, ja ollut vierailevana tutkijana Yhdysvalloissa ja Saksassa. Tällä hetkellä hän tutkii immateriaali-, kilpailu- ja muita sääntelykysymyksiä tutkimusprojekteissa, jotka koskevat kestävää kehitystä, tekoälyllä tapahtuvaa sisällöntuotantoa ja älykaupunkiteknologioita. Aiemmin Juha Vesala on tutkinut muun muassa tekijänoikeudella suojatun sisällön nettijakeluun liittyviä kysymyksiä, kilpailuoikeuden innovaatio- ja IPR-kysymyksiä sekä tekijänoikeutta.
Lapin yliopiston profiilisivu: https://lacris.ulapland.fi/fi/persons/juha-vesala(ce2e4267-54da-4743-b06c-9d0c76b73e1d).html
Helsingin yliopiston profiilisivu: https://researchportal.helsinki.fi/fi/persons/juha-vesala