Ideas Powered for Business SME Fund -avustusohjelmalle jatkoa

23.1.2024

EUIPO ja Euroopan komissio jatkavat Ideas Powered for Business SME Fund -avustusohjelmaa vuonna 2024. Avustusohjelman tarkoituksena on auttaa Euroopan unionissa ja Ukrainassa pieniä ja keskisuuria yrityksiä suojaamaan teollis- ja tekijänoikeutensa.

Hankkeen yleisenä tavoitteena on edistää pk-yritysten kasvua ja kilpailukykyä EU:n talouden elpymisen ja selviytymiskyvyn nopeutumiseksi ja paranemiseksi. Rahoituksella halutaan välttää tilanteita, joissa yritykset leikkaavat teollis- ja tekijänoikeuksiin liittyvän omaisuutensa tai sen suojaamisen kustannuksista.

Avustusohjelman kautta pk-yritykset voivat hakea maksusitoumuksia, joilla ne saavat osittaisen palautuksen immateriaalioikeuksiinsa kohdistuvista maksuista. Avustukset myönnetään maksusitoumuksina, joihin kuuluu:

  • IP-skannausseteli ennakkoanalyysipalveluiden käyttöön (enintään 1 350 euroa)
  • Tavaramerkki- ja malliseteli tavaramerkkien ja/tai mallien rekisteröintiin (enintään 1 000 euroa)
  • Patenttimaksusitoumus patenttien rekisteröintiin (enintään 3 500 euroa)
  • Yhteisön kasvinjalostajanoikeuksia koskeva maksusitoumus (enintään 1 500 euroa)

Avustusta voivat hakea EU:n alueelle ja Ukrainaan sijoittautuneet pk-yritykset, jotka täyttävät EU:n virallisen pk-yrityksen määritelmän. Myös itsenäiset ammatinharjoittajat voivat hakea tukea rahastosta. Yrityksellä on oltava selkeä teollis- ja tekijänoikeuksien suojaamisstrategia valmiina ennen pk-yritysrahastoon liittyvän hakemusprosessin aloittamista.

Avustusta voi hakea 22.1.–6.12.2024. Avustukset myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä, kunnes kaikki käytettävissä olevat varat (yhteensä 21,3 miljoonaa euroa) on käytetty. Vuonna 2023 avustusohjelma keräsi yli 35 000 hakemusta.

EUIPO järjestää Ideas Powered for Business SME Fund -avustusohjelmasta maksuttoman webinaarin tiistaina 6.2.2024 klo 10-10:45 (CET). Ilmoittautumislinkin löydät täältä.

EUIPO:n tiedote on luettavissa täältä.

Kuva: Unsplash / micheile henderson

Kirjoittajat

Share: