Googlelle häviö Chromecastia koskevassa patenttikiistassa

2.8.2023

devices

Googlen ja Touchstream Technologiesin patenttikiista Teksasin alueoikeudessa on tullut päätökseen. Valamiehistö katsoi yksimielisesti, että Googlen kehittämä suoratoistolaite Chromecast loukkasi Touchstream Technologiesin patentteja.

Patenttikiista sai alkunsa vuonna 2021, kun Touchstream Technologies haastoi Googlen oikeuteen ja väitti, että Chromecastissa käytetty teknologia loukkaa yhtiön kolmea patenttia. Osapuolten välisessä patenttikiistassa oli tarkemmin kyse Touchstreamin perustajan David Stroberin kehittämästä teknologiasta, jolla voidaan ”siirtää” videoita älypuhelimelta tv-ruudulle.

Kanteen mukaan yhtiöt keskustelivat joulukuussa 2011 mahdollisesta yhteistyöstä koskien Touchstreamin kehittämää teknologiaa. Muutama kuukautta myöhemmin Google kuitenkin ilmoitti, ettei se ole kiinnostunut yhtiön teknologiasta. Touchstreamin mukaan Google ei ottanut yhtiöön uudelleen yhteyttä ennen Chromecastin julkaisua vuonna 2013.

Viime viikolla Teksasin alueoikeus määräsi valamiehistön päätöksellä Googlen maksamaan 339 miljoonaa dollaria eli noin 305 miljoona euroa korvausta Touchstreamin patenttien loukkauksesta. Tuomio koski Chromecastin lisäksi myös muita Googlen laitteita, kuten Googlen Home- ja Nest-älykaiuttimia.

Google kiisti loukanneensa Touchstreamin patentteja, ja väitti, että Touchstreamin patentit ovat mitättömiä. Googlen mukaan se on aina kehittänyt teknologiaa itsenäisesti ja omien ideoidensa pohjalta. Google on kertonut aikovansa valittaa tuomiosta.

Alkuperäinen uutinen on luettavissa täältä.

Kuva: Unsplash, Victor Carvalho

Kirjoittajat

Share: