Europol ja EUIPO julkaisivat toimintaohjeet harhaanjohtavien maksupyyntöjen torjumiseksi

17.5.2023

A person paying with card

Europol on yhteistyössä Euroopan unionin teollisoikeuksien viraston (EUIPO) kanssa hiljattain julkaissut toimintaohjeet, joiden tarkoituksena on suojella teollis- ja tekijänoikeuksien hakijoita ja haltijoita harhaanjohtavilta maksupyynnöiltä.

Procedure manual on handling misleading payment requests for intellectual property system users: Act smart against scammers! -niminen julkaisu sisältää vinkkejä harhaanjohtavan viestinnän tunnistamiseksi ja tietoa huijausten takana olevien huijareiden profiileista sekä siitä, miten huijauksilta voidaan suojautua. Ohjeet on suunnattu teollis- ja tekijänoikeuksien hakijoille ja haltijoille, Euroopan lainvalvontaviranomaisille, kansallisille, alueellisille ja kansainvälisille teollis- ja tekijänoikeusvirastoille sekä asianomaisille yksityisen sektorin toimijoille.

Europolin arvion mukaan huijausten kohteeksi saattaa joutua noin 2 prosenttia teollis- ja tekijänoikeuksien hakijoista ja haltijoista. Usein huijarit tarjoavat teollis- ja tekijänoikeuksien rekisteröinnin uusimista liian korkeilla hinnoilla luottaen siihen, etteivät maksupyyntöjen vastaanottajat lue pyyntöjä läpi tarpeeksi huolellisesti.

EUIPO ei koskaan lähetä teollis- ja tekijänoikeuksien rekisteröintiä tai uusimista koskevia laskuja tai maksupyyntöjä postitse tai sähköpostitse.

Alkuperäinen uutinen on luettavissa täältä. Europolin ja EUIPO:n julkaisun pääset lukemaan täältä.

Kuva: Unsplash, Blake Wisz

Kirjoittajat

Share: