Euroopan komission työohjelma vuodelle 2015 lupaa työllisyyttä, kasvua ja investointeja

12.1.2015
Digitaalisten sisämarkkinoiden kehittäminen on yksi ohjelman keskeisistä painopisteistä.

Komission työohjelma vuodelle 2015 sisältää 23 uutta aloitetta, jotka komissio on sitoutunut toteuttamaan. Aloitteet perustuvat puheenjohtaja Junckerin poliittisiin suuntaviivoihin. Yksi ohjelman kymmenestä painopisteestä on digitaaliset sisämarkkinat.

Komission digitaalisia sisämarkkinoita koskevan strategian tarkoituksena on löytää suurimmat haasteet, jotka koskevat turvallisten, luotettavien ja dynaamisten sisämarkkinoiden luomista. Strategia keskittyy kuuteen osa-alueeseen: luottamuksen ja varmuuden rakentamiseen, rajoituksien poistamiseen, pääsyn ja yhdistettävyyden varmistamiseen, digitaalisen talouden rakentamiseen, verkkoyhteiskunnan edistämiseen sekä kansainvälisen tason ICT-tutkimukseen ja -innovaatioihin investoimiseen.

Työohjelma sisältää digitaalisia sisämarkkinoita koskevan paketin, jota komissio luonnehtii kunnianhimoiseksi. Komission mukaan yhtenäisten digitaalisten sisämarkkinoiden avulla voidaan saavuttaa jopa 250 miljardin euron lisäkasvu.

Komission tavoitteena on vuonna 2015 luoda edellytykset vireälle digitaalitaloudelle ja -yhteiskunnalle. Tämä tapahtuu täydentämällä telealan sääntelyjärjestelmää, nykyaikaistamalla tekijänoikeussääntöjä, helpottamalla verkkokauppaa, parantamalla verkkoturvallisuutta ja laajentamalla digitaalisaation hyötyjä kaikkialle yhteiskuntaan.

Vuoden 2015 työohjelma

Digitaaliset sisämarkkinat

(MO)

Share: