Euroopan tietosuojaneuvosto antanut lausunnon Etelä-Korean tietosuojan riittävyydestä

8.10.2021

Euroopan tietosuojaneuvosto antoi lausunnon koskien Etelä-Korean tietosuojan tason riittävyyttä. Lausunnon mukaan Etelä-Korean tietosuojakehys on olennaisilta osin Euroopan unionin vaatimusten mukainen ja sen ja EU:n tietosuojaa koskevissa säännöksissä on yhteneväisyyksiä.

Kolme EU:n liehuvaa lippua komission edessä Brysselissä

Euroopan tietosuojaneuvosto on antanut lausunnon, jossa se ottaa kantaa Etelä-Korean tietosuojan tason riittävyyteen. Neuvoston puheenjohtajan Andrea Jelinekin mukaan riittävyyspäätös on erittän tärkeä, koska se kattaa julkisen ja yksityisen sektorin tiedonsiirrot. On tärkeää, että tietosuojan taso on korkea, jotta EU:n ja Etelä-Korean väliset siteet pysyvät pitkäaikaisina. Tämä lisäksi tietosuojan korkea taso tukee yksilöiden oikeuksia ja vapauksien turvaamista.

Lausunnon mukaan Etelä-Korean tietosuojakehys on olennaisilta osin EU:n vaatimusten mukainen ja EU:n ja Etelä-Korean tietosuojaa koskevissa säännöksissä on yhteneväisyyksiä. Yhteneväisiä säännöksiä liittyy esimerkiksi käsitteisiin, tietojen käsittelyperusteisiin sekä käyttötarkoitussidonnaisuuteen, tietojen säilyttämiseen, turvallisuuteen, luottamuksellisuuteen ja läpinäkyvän käsittelyn vaatimuksiin.

Näiden lisäksi neuvosto on tyytyväinen Euroopan komission ja Etelä-Korean viranomaisten tavoitteisiin varmistaa, että Etelä-Korea mahdollistaa, että tietosuojan taso vastaa olennaisilta osin yleistä tietosuoja-asetusta. Tyytyväisyydestä huolimatta neuvosto ohjeistaa komissiota selventämään tiettyjä päätösluonnoksen seikkoja ja pitämään silmällä Etelä-Korean tietosuojalainsäädännön tilannetta.

Pääset lukemaan koko uutisen tietosuojavaltuutetun sivuilta tästä. Löydät tietosuojaneuvoston lausunnon englanniksi täältä ja tiedotteen lausunnosta tästä.

Kuva: Christian Lue, Unsplash photos

Kirjoittajat

Kirjoittajat