Euroopan patenttiviraston patenttien ja teknologian seurantakeskus aloitti toimintansa

13.10.2023

technology

Euroopan patenttivirasto (EPO) on ilmoittanut seurantakeskuksensa avautuneen. Keskuksen tarkoituksena on seurata ja tutkia keksintöihin liittyviä trendejä ja haasteita.

Keskuksen tavoitteena on palvella laajasti erilaista käyttäjäkuntaa. Tavoitteena on toimittaa luotettavaa tietoa päätöksentekoon esimerkiksi teollisuudelle, innovoijille, sijoittajille ja poliittisille päättäjille. EPO haluaa, että edelleen laajempi käyttäjäkunta pääsee hyödyntämään patenttijärjestelmää täydessä potentiaalissa. Saatu tieto pyritään sitomaan osaksi laajempaa kontekstia patenttimaailmassa ja edelleen jalostaa sitä muilta innovaatiomaailman osa-alueilta saatavalla tiedolla ja datalla.

Tarkkailukeskuksen toimintaan on tarkoituksena osallistaa useita eri sidosryhmiä, jotta mielipiteitä saadaan monipuolisesti eri puolilta. Saadun tiedon avulla patenttijärjestelmää voidaan kehittää edelleen innovoinnin, talouskasvun, työllisyyden, kilpailukyvyn ja kestävän kehityksen varmistamiseksi ja edistämiseksi. Tarkkailukeskuksen on määrä luoda monipuolisesti uutta patenttimaailmaan: uusia digitaalisia työkaluja, tutkimuksia, konsultaatioita, tapahtumia ja foorumeita. Nämä osa-alueet ovat jaettu kolmeen kategoriaan: teknologiaälyyn, oikeus- ja innovaatiopolitiikkaan sekä monimuotoisuuteen ja muutokseen. Kolmen kategorian sisällä on tavoitteena tarkastella kymmentä osa-aluetta. Osa-alueet käsittävät muun muassa avaruuteen, terveydenhoitoon ja ilmastonmuutokseen liittyviä innovaatioita.

EPO:n presidentti Campinos korostaa kommentissaan, että EPO:lla on valtava määrä patenttituntemusta ja -dataa, jota on tarpeen hyödyntää tiellä kestävämpään maailmaan. Ohjelman on määrä olla asiantuntemuksen ohjaama, mutta kaikkien saatavilla.

Pääset lukemaan alkuperäisen uutisen täältä.

Kuva: Unsplash / Ramon Salinero

Kirjoittajat

Share: