EUIPO:n tavaramerkkipalvelut täyttävät 25 vuotta

31.3.2021

Huhtikuun 1. päivänä 2021 tulee Euroopan unionin teollisoikeuksien viraston (EUIPO) tiedotteen mukaan kuluneeksi 25 vuotta siitä, kun sille jätettiin ensimmäiset hakemukset yhteisön tavaramerkeiksi. Näiden ensimmäisten hakijoiden joukkoon kuului AIPPIn ja ECTAn kaltaisia immateriaalioikeusjärjestöjä.

Toiminnan alkuvaiheessa jätettyjen tavaramerkkihakemusten määrä ylitti aikanaan viraston kaikki odotukset. Pelkästään huhtikuun 1996 aikana virastolle jätettiin lähes 22 000 hakemusta, kun koko ensimmäisen toimintavuoden aikana jätettävien hakemusten kokonaismääräksi oli etukäteen arvioitu vain 12 000 kappaletta.

EUIPO:n toiminnan kehittymisen myötä ovat kasvaneet myös sen työllistämien henkilöiden ja käsittelemien hakemusten määrä. Ensimmäisten yhteisön tavaramerkkihakemusten saapuessa vuonna 1996 koostui viraston henkilöstö vain kourallisesta työntekijöitä, ja kyseisenä vuonna hakemuksia saapui kaiken kaikkiaan 46 700. Nykyään virasto työllistää jo yli 1 000 henkilöä, ja vuonna 2020 sille jätettiin yli 175 000 hakemusta. Tavaramerkkien rekisteröintiajat ovat nopeutuneet huomattavasti, ja viraston toimitilat ovat kehittyneet vuokratusta toimistosta kokonaiseksi erilliseksi kampusalueekseen.

Löydät EUIPO:n asiaa koskevaan tiedotteen täältä.

(JT)