EUIPO:n pääjohtaja videotervehdyksessään: virasto erittäin työntäyteinen

11.6.2021

Euroopan unionin teollisoikeuksien viraston (EUIPO) pääjohtaja Christian Archambeaun mukaan kiinnostus teollis- ja tekijänoikeuksiin liiketoiminnan edistäjänä on noussut räjähdysmäisesti, mikä on näkynyt EU-tavaramerkkien ja yhteisömallien kysynnän voimakkaana kasvuna.

Siinä missä vuosi 2020 päättyi EU-tavaramerkkihakemusten osalta 10 %:n ja yhteisömallihakemusten osalta 3,6 %:n kasvulla, on alkanut vuosi osoittanut vielä suurempaa kasvua. Maaliskuu merkitsi EUIPO:lle kaikkien aikojen ennätystä EU-tavaramerkkihakemuksissa, ja kaiken kaikkiaan EU-tavaramerkkien kysyntä on kasvanut hänen mukaansa noin 25 %:lla. Vaikka esimerkiksi Kiinan kysyntä on yli kaksinkertaistunut, on kasvua havaittavissa myös muissa hakemusten kärkivaltioissa.

Archambeau kertoo viraston jatkavan työskentelyä pk-yrityksiin liittyvien aloitteiden parissa sekä kannustavan pienempiä EU:n yrityksiä hyödyntämään innovatiivisuuttaan ja luovuuttaan menestymisensä edistämiseksi. Aloitteisiin onkin hänen mukaansa kohdistunut alati kasvavaa kysyntää. Videotervehdyksessä kuvataan myös poikkeusaikojen kasvattamaa viraston työtaakkaa ja kerrotaan sen henkilöstömäärän mahdollisesta lisäämisestä.

Löydät koko videotervehdyksen täältä.

(JT)