EUIPOn ja Europolin raportti rikollisesta toiminnasta ja sen vaikutuksista EU:ssa

3.5.2022

EUIPO ja Europol ovat julkaisseet Intellectual Property Crime Threat Assessment 2022 -raportin, joka tarjoaa uutta tietoa väärennösten ja piratismin laajuudesta, vaikutuksista ja kehityssuunnasta EU:ssa.

Yhdessä tuotettu tutkimus osoittaa, kuinka väärennökset ja piratismi muodostavat edelleen vakavan uhan kuluttajien terveydelle ja turvallisuudelle. Lisäksi ne vaikuttavat haitallisesti EU:n talouteen, sillä vuonna 2019 EU:hun tuotiin väärennettyjä ja piraattituotteita 119 miljardin euron arvosta, mikä vastaa jopa 5,8 prosenttia EU:n tuonnista.

Raportin mukaan suurin osa väärennetyistä tuotteista tulevat Turkista ja Kiinasta. Myös joitain Latinalaisen Amerikan maita on väärennösten alkuperämaiden kärjessä, kuten Argentiina ja Panama. Lisäksi Intia mainitaan raportissa muun muassa useiden väärennettyjen lääketuotteiden ja pakkausmateriaalien alkuperämaana.

Vaikka suurin osa EU:ssa myytävistä väärennetyistä tuotteista valmistetaan EU:n ulkopuolella, tapahtuu väärennettyjen ja heikkolaatuisten tavaroiden tuotanto todennäköisesti yhä enemmän jäsenvaltioiden sisällä. Toistuva väärennettyjen pakkausmateriaalien ja puolivalmiiden tuotteiden takavarikointi EU:n rajoilla osoittaa, että myös jäsenvaltioiden sisällä on väärennöksiä tuottavia tuotantolaitoksia.

Alkuperäisen tiedotteen löydät täältä ja raportin pääset lukemaan täältä.

Kuva: Unspalsh, ALEXANDRE LALLEMAND

Kirjoittajat

Share: