EUIPO perusti vaihtoehtoisen riidanratkaisupalvelun IP-riitojen ratkaisuun

24.11.2023

Euroopan unionin teollisoikeuksien virasto (EUIPO) on perustanut vaihtoehtoisen riidanratkaisupalvelun (ADRS), joka toimii teollis- ja tekijänoikeuksia koskevien riitojen ratkaisukeskuksena.

EUIPO ilmoitti riidanratkaisupalvelun toiminnan käynnistämisestä 22.11.2023. Uusi, jopa uraauurtavaksi kutsuttu ratkaisukeskus tarjoaa lisämaksutta erilaisia ADR-palveluita EU:ssa ja sen ulkopuolella toimiville yrityksille ja yksityishenkilöille. Palveluiden käyttöä helpottaa se, että palvelut voidaan toteuttaa kokonaan etänä.

Ratkaisukeskuksen palvelut on suunnattu osapuolille, jotka ovat osallisina inter partes -menettelyissä viraston valituslautakunnissa. Lisäksi pk-yrityksille on suunnattu erityispalvelu, joka tarjoaa vaihtoehtoista riidanratkaisua viraston ensiasteessa tapahtuvissa väite-, mitätöinti- ja mitättömyysmenettelyissä. Laajempi palvelu on tarkoitus laajentaa koskemaan kaikkia palvelunkäyttäjiä vuosien 2024 ja 2025 aikana.

EUIPOn toiminnanjohtaja João Negrão kertoi riidanratkaisupalvelua koskevassa tiedotustilaisuudessa 22.11.2023, että rajat ylittävät riidat ovat yleistyneet, mikä korostaa maailmanlaajuisten ja kustannustehokkaiden riidanratkaisupalvelujen tarvetta. Ratkaisukeskuksen toivotaan tukevan yksityishenkilöitä ja yrityksiä immateriaalioikeuksien tehokkaassa hallinnassa ja vähentävän kalliita oikeudenkäyntejä.

Alkuperäisen uutisen löydät täältä ja ratkaisukeskuksen verkkosivut täältä.

Kuva: Unsplash / Cytonn Photography

Kirjoittajat

Share: