EUIPO ja CPVO allekirjoittaneet uuden palvelutasosopimuksen

26.7.2021

Euroopan unionin teollisoikeuksien virasto (EUIPO) ja Yhteisön kasvilajikevirasto (CPVO) ovat allekirjoittaneet uuden palvelutasosopimuksen, joka astui voimaan 21.7.2021.

Molemmat virastot toimivat immateriaalioikeuksien alalla samankaltaisilla, palvelumaksuihin perustuvilla budjetti- ja operatiivisilla rakenteilla. Niin EUIPO kuin CPVO kuuluvat 48 EU:n erillisvirastosta muodostuvaan verkostoon, joka panee täytäntöön esimerkiksi EU:n avaruus-, lääke-, koulutus-, perusoikeus- ja immateriaalioikeuspolitiikkaa.

Uuden palvelutasosopimuksen soveltamisala kattaa keskeisiä toimintoja eri operatiivisilla ja hallinnollisilla alueilla. Tällaisia toimintoja ovat muun muassa IP-webinaarien järjestäminen, tietojen jakaminen eSearch Case Law -tietokannan yhteydessä sekä yhteistyö tietosuojan, sisäisten tarkastuksien, tietotekniikkapalvelujen kehittämisen ja käyttöönoton, koulutuksen sekä henkilöstövalintamenettelyiden saralla.

Sopimuksen luonnehditaan osoittavan EUIPO:n ja CPVO:n valmiutta yhteistyön jatkamiseen ja palvelujen jakamiseen niin strategisen kumppanuuden vahvistamiseksi kuin mittakaavaetujen aikaansaamiseksi.

Löydät EUIPO:n asiaa koskevan tiedotteen täältä.

(JT)

Share: