Eteläkorealaisyhtiö Firstface Co. on voittanut patenttiriidan Applea vastaan

20.9.2021

Apple Store in Hong Kong

Eteläkorealaisyhtiö Firstface Co. Ltd. On voittanut patenttiriidan Applea vastaan. Syyskuun alussa Yhdysvaltain liittovaltioiden vetoomustuomioistuin (U.S. Court of Appeals for the Federal Circuit) teki startup-yrityksen kannalta myönteisen päätöksen. Päätös koski Firstfacen Touch ID-tunnistusteknologiaa, jota on hyödynnetty esimerkiksi iPhone 5S puhelimissa ja viidennen Apple-sukupolven iPad tableteissa.

Firstface haastoi Applen ja Samsungin oikeuteen vuonna 2018 kolmen eri Touch ID-teknologiaan liittyvän patentin rikkomisesta. Touch ID-teknologian avulla käyttäjät voivat avata älypuhelimensa lukituksen sormenjälkitunnistuksen avulla.

Firstfacen mukaan Apple oli luvattomasti yhdistänyt Firstfacen omistamia patentteja kehittäessään iPhone 5S puhelimiin uutta aktivointinäppäintä. Asiaa käsitelleet tuomarit totesivat löytäneensä ”selvän yhteyden” Applen luoman näppäimen ja aikaisemmin olemassa olleiden patenttien välillä.

Valituksessaan Apple väitti, että tuomioistuin oli verrannut Firstfacen patentteja ja Applen sormenpääntunnistinta virheellisellä tavalla. Tuomioistuin hylkäsi Applen väitteen perusteettomana, ja päätti tuomionsa todeten, että Apple oli selkeästi rikkonut kahta Firstfacen kolmesta käsillä olleesta patentista. Jää nähtäväksi, valittaako Apple päätöksestä korkeimpaan oikeuteen.

Firstface kehittää älypuhelimiin liittyvien käyttöliittymien ohjelmistoja, jotka mahdollistavat käyttäjille mobiililaitteitteiden käynnistämisen Touch ID-teknologian avulla. Yrityksellä on lähes 50 patenttia, jotka koskevat erilaisia lukitusnäyttöjä. Näyttöjä on käytetty muun muassa erilaisissa Android-laitteissa Etelä Koreassa, Yhdysvalloissa, Euroopassa, Kiinassa ja Japanissa.

Reutersin aihetta koskevan uutisen pääset lukemaan tästä.

Kuva: iStockPhoto.

Kirjoittajat

Share: