Ericsson vs. Apple – kiista 5G essistentiaalipatentista

19.10.2021

Ericsson on haastanut Applen oikeuteen 5G essistentiaalipatentin rojalteihin liittyen. Ericssonin mukaan Apple pyrkii itse määrittämään, mitkä yksittäiset patentit ovat osa essistentiaalipatenttia. Ericsson väittää, että Apple pyrkii tätä omaa määrittelyä käyttämällä välttämään kohtuullisen korvauksen maksamisen.

tuomarin vasara ja lakikirja tuomioistuimen pöydällä

Ericcson on haastanut Applen oikeuteen. Uusi riita koskee 5G essistentiaalipatenttia. Essistentiaalipatentilla tarkoitetaan keksintöjä, joita hyödynnetään monissa alan standardeissa, kuten esimerkiksi 5G:ssä. Näitä patentoituja keksintöjä voi siis käyttää kuka tahansa, kunhan keksintöä käyttävä taho maksaa kohtuullisen korvauksen käyttöoikeuksista.

Ericssonin mukaan Apple pyrkii käyttämään omaa määrittelytapaa rajatakseen, mitkä sen käyttämistä innovaatioista kuuluvat 5G:n essistentiaalipatenttiin. Ericsson toteaa väitteissään, että tällä omalla tulkinnalla Apple pyrkii välttämään kohtuullisen korvauksen maksamisen ja sivuuttamaan laaja-alaiset patenttijärjestelyt, jotka on tavallisesti sovittu yhtiöiden välillä.

Pääset lukemaan koko uutisen tästä.

Kuva: iStockphotos

Kirjoittajat

Kirjoittajat