Ericsson haastaa Applen oikeuteen patenttirikkomuksista

19.1.2022

5G

Ruotsalainen yhtiö Ericsson on haastanut yhdysvaltalaisen Applen oikeuteen patenttiloukkauksista. Yhtiöiden välinen vuonna 2015 solmittu patenttiristilisenssisopimus on umpeutunut, jonka seurauksena osapuolet neuvottelevat uudesta sopimuksesta sisältäen myös uuden 5G-teknologian.

Ericsson on maanantaina 17.1. nostanut Applea vastaan kaksi patenttirikkomuskannetta, joka koskee kahtatoista Ericssonin patenteista. Yhtiö on kanteessaan todennut, että Applella ei enää ole lisenssiä Ericssonin 2G-, 3G ja 4G-oikeuksiin yhtiöiden välisen sopimuksen päätyttyä. 5G-teknologia ei aikaisemmin ole ollut osana sopimuksessa.

Sekä Apple että Ericsson ovat haastaneet toisensa oikeuteen Yhdysvalloissa epäonnistuneiden neuvotteluiden seurauksena. Neuvotteluiden kohteena on telepatenttien lisenssisopimuksien uusiminen.

Ericsson jätti jo lokakuussa 2021 kanteen Applen toiminnasta Yhdysvaltojen liittovaltion tuomioistuimeen Texasin osavaltiossa. Yhtiön mukaan yritysten välillä on pyritty neuvottelemaan uudesta lisensointisopimuksesta, mutta Apple ei ole Ericssonin mukaan suostunut yhteistyöhön. Kanteessaan Ericsson haki vahvistusta sille, että olivat neuvotteluissa toimineet hyvässä uskossa sekä, että heidän esittämänsä ehdot olivat FRAND-velvoitteiden mukaiset.

Joulukuussa Apple jätti kanteen, jossa syytti Ericssonia kohtuuttomista vaatimuksista. Applen mukaan Ericsson oli toiminnallaan rikkonut velvoitteitaan liittyen essentiaalipatenttien lisensointiin FRAND-ehdoin.

Yhtiöiden välinen patenttikiista ei ole yllättävä ottaen huomioon aiemmin tapahtunut. Ericsson on tänään myös vahvistanut, että yhtiö on nostanut syytteet patenttirikkomuksesta Applea vastaan myös muissa valtioissa.

Koko uutinen luettavissa englanniksi täältä.

Kuva: James Yarema sivustolta Unsplash

Kirjoittajat

Share: