EPO:n uusi EPO Data Hub -mobiilisovellus

24.6.2021

Euroopan patenttivirasto (EPO) julkaisi 24.6.2021 uuden ilmaisen EPO Data Hub -mobiilisovelluksen. Sovellus lisää EPO:n patenttitilastojen julkista saatavuutta ja täydentää viraston jokavuotista Patent Index -julkaisua.

Niin Androidille kuin iOS:lle julkaistu, älypuhelimia ja tabletteja tukeva sovellus kattaa eurooppapatenttihakemuksia sekä myönnettyjä eurooppapatentteja koskevan datan vuosilta 2016-2020. Sovelluksen taulukot ja kaaviot mahdollistavat datan tarkastelun niin kansainvälisellä kuin kansallisella tasolla sekä esimerkiksi kärkihakijoiden, -alueiden ja -kaupunkien vertailun. Lähdedata on mahdollista ladata sovelluksesta jaettavaksi tai käyttäjän omaa analyysia varten.

Sovellus perustuu samoihin tilastoihin, joita kerätään ja julkaistaan vuosittain EPO:n Patent Index -julkaisussa. Virasto ilmoittaa tältä osin jatkavansa tietojen tarjoamista sovelluksen ohella Excel-taulukkoina. EPO luonnehtii sovellusta muille kuin asiantuntijoille osoitettuna aloitustason palveluna, joka täydentää Espacenet-palvelun sisältämiä kehittyneempiä tilastollisia ominaisuuksia.

Löydät EPO:n asiaa koskevan tiedotteen sekä lisätietoa sovelluksesta täältä.

(JT)