EPO: Uusi EPAC sertifikaatti

15.7.2022

administration

Euroopan patenttivirasto (EPO) on kehittänyt uuden sertifikaatin: Euroopan patenttihallinnon sertifikaatti, eng. The European patent administartion certification (EPAC).

Sertifikaatin avulla avustajat, patentin hallinnoijat sekä muodollisuuksista vastaavat virkahenkilöt pystyvät osoittamaan omaavansa tarvittavat tiedot ja taidot, jotka ovat tarvittavia eurooppalaisten ja kansainvälisten patenttihakemusten käsittelyssä, koskien myös patenttien ylläpitoa, myöntämistä ja koko prosessuaalista viitekehystä. Ilmoittautuminen sertifikaation suorittamiselle alkaa syyskuussa ja ensimmäinen tentti on suunniteltu joulukuulle.

Sertifikaatin myöntämiseen liittyvä tarkastelu keskittyy Euroopan patenttisopimukseen, Patent Cooperation Treaty (PCT) -sopimukseen ja Pariisin yleissopimuksen menettelyihin liittyviin näkökohtiin. Kokeeseen osallistuvat vastaavat kysymyksiin liittyen eri patentointireitteihin, hakumenettelyyn sekä niihin liittyviin hallinnollisiin ja muodollisiin tehtäviin.

EPAC:n avulla EPO laajentaa sertifiointitarjontaansa, johon tällä hetkellä kuuluu asiamiestutkinto European Qualifying Examination (EQE). Uusi sertifiointiportaali sekä oma EPAC-verkkosivusto tarjoavat tietoa sertifioinnista sekä sen eri vaiheista, jotka tulee suorittaa.

Alkuperäisen uutisen pääset lukemaan tästä.

Kuva: Unsplash, Firmbee.com 

Kirjoittajat

Share: