EPO laajentaa “Fighting coronavirus” -alustaansa

29.6.2021

“Fighting coronavirus” -alusta on EPO:n vuosi sitten käyttöön ottama ilmainen alusta, jonka tarkoitus on helpottaa tutkijoita, yrityksiä ja päätöksentekijöitä löytämään COVID-19-pandemiaan liittyvää patenttiasiakirjoihin sisältyvää informaatiota. Alusta helpottaa informaation löytämistä erilaisilla hakustrategioilla, joiden avulla sivustolla vierailevan on mahdollista löytää tuhansien patenttiasiakirjojen joukosta omiin tarkoituksiinsa soveltuvimmat. Nyt EPO tiedotti lisänneensä 35 uutta hakustrategiaa, minkä myötä hakustrategioita on alustalla jo yli 300. Uusilla hakustrategioilla on pyritty ottamaan huomioon viimeinen pandemiaan liittyvä teknologinen kehitys.

Alustan kautta on mahdollisuus tutustua hyvin monipuolisesti erilaisiin pandemiaan liittyviin teknologioihin, kuten rokotteisiin ja lääkkeisiin, rakennusten suunnitteluun ja älypuhelinsovelluksiin sekä myös jokapäiväisiin tuotteisiin, kuten maskeihin ja desinfiointiaineisiin. Viimeisen vuoden aikana alustalla on vierailtu yli 50 000 kertaa.

Patenttihakemukset julkaistaan tyypillisesti 18 kuukauden kuluttua hakemuspäivästä. Tämä tarkoittaa sitä, että ensimmäisen, vuoden 2020 alun, pandemia-aallon yhteydessä tehdyt patenttihakemukset alkavat pikku hiljaa tulla julkiseksi. Toisaalta monet koronaviruksen taltuttamiseksi merkitykselliset keksinnöt on jo tehty aiemmin SARS- ja MERS-tautien puhkeamisen yhteydessä.

EPO:n tiedote on luettavissa täältä.

(HL)

Share: