EPO julkaisi ”Young Inventors” -palkintojen finalistit

24.5.2022

Euroopan patenttivirasto (EPO) on julkaissut  ”Young Inventors” -palkintojen finalistit. Palkinnoilla tunnustetaan nuoria keksijöitä ja nostetaan esille teknologisia ratkaisuja, jotka edistävät YK:n kestävän kehityksen tavoitteita.

Finalisteja on tänä vuonna neljä: Rafaella de Bona Goncalves Brasiliasta, keksintönään biohajoavat pehmusteet ja tamponit, Victor Dewulf ja Peter Hedley Belgiasta ja Iso-Britanniasta,joiden keksintö on tekoälyyn perustuva jätehuolto ja Erin Smith Yhdysvalloista, keksintönään tekoäly, joka tuo hoidon aikaisemmin uusille Parkinson-potilaille.

EPO:n puheenjohtaja António Campinosin mukaan finalistien kekseliäisyys ja pitkäjänteisyys inspiroi meitä kaikkia ja korostavat seuraavan sukupolven tärkeää roolia suhteessa uusiin keksintöihin ja kestävän maailman rakentamiseen.

”Young Inventors”  -palkinnon voittajat julkistetaan vuoden 2022 European Inventor Award -seremoniassa. Palkintoseremoniasta järjestetään livestream 21. kesäkuuta klo 12.00 CEST, johon kaikki ovat tervetulleita osallistumaan.

Lisätietoa uutisesta ja tapahtumasta pääset lukemaan tästä.

Kuva: Unsplash, ThisisEngineering RAEng

Kirjoittajat

Share: