EPO avasi julkisen kuulemisen koskien Guidelines 2021 -asiakirjoja

3.3.2021

Euroopan patenttitoimisto (EPO) käynnisti maaliskuun alussa julkisen kuulemisen koskien hiljattain voimaan tulleita suuntaviivoja vuodelle 2021. Asiakirjoja on mahdollista kommentoida kolmella EPO:n virallisella kielellä. Kommentteja on mahdollista jättää 12.4.2021 asti.

Kuuleminen koskee kahta viraston julkaisemaan asiakirjaa “The Guidelines for Examination in the European Patent Office (EPC Guidelines)” ja “The Guidelines for Search and Examination at the European Patent Office as PCT Authority (PCT-EPO Guidelines)”. Asiakirjoissa annetaan ohjeita käytännöistä ja menettelyistä, joita noudatetaan eurooppalaisten ja kansainvälisten hakemusten Euroopan patenttisopimuksen, patenttiyhteistyösopimuksen ja niiden täytäntöönpanoasetusten mukaisessa tutkimisessa.

Ohjeet havainnollistavat Euroopan patenttiviraston sääntelyä ja menettelyjä ja, siksi ne ovat tärkeä lähde ulkoisille sidosryhmille. Ohjeita päivitetään vuosittain, jotta ne olisivat yhdenmukaisia viimeisten oikeudellisten ja menettelyllisten kehitysaskeleiden kanssa.

Anonyymejä kommentteja hyödynnetään keskustelun tukena Euroopan patenttiviraston neuvoa-antavan komitean (SACEPO) kokouksessa toukokuussa 2021. Kommenttien avulla on mahdollista vaikuttaa tuleviin ohjeistuksiin.

EPO:n asiaa koskevan tiedotteen ja linkin palautelomakkeeseen löydät täältä. Julkaistut asiakirjat löytyvät oheisista linkeistä: EPC Guidelines ja PCT-EPO Guidelines.

(HM)

Share: