Dolly Madison-jäätelömerkki on riitauttanut Dolly Partonin tavaramerkkirekisteröinnin

30.9.2021

Icecream

Dolly Partonin tekemä tavaramerkkirekisteröinti on riitautettu. Erimielisyys liittyy Partonin maaliskuussa 2020 tekemään tavaramerkkihakemukseen. Parton rekisteröi merkin, johon sisältyy laulaja kirjoittama nimi ”Dolly” sekä kuva perhosesta. Merkki rekisteröitiin useissa eri tavaramerkkiluokissa. Yhden tavaramerkkiluokan rekisteröinti on kuitenkin osoittautunut kiistanalaiseksi, ja Dolly Madison – niminen yritys on valittanut sen myöntämisestä tavaramerkkiasioita käsittelevään riita- ja valituslautakuntaan (Trademark Trial and Appeal Board (TTAB)).

Dolly Madison on valmistanut ja myynyt jäätelöitä ja muita pakastettuja jälkiruokatuotteita jo lähes sadan vuoden ajan. Dolly Partonin tavaramerkkirekisteröinti, jonka Dolly Madison on nyt riitauttanut, kuuluu kansainväliseen tavaramerkkiluokkaan 30, johon esimerkiksi erilaiset makeat pakastetuotteet ja -jälkiruoat kuuluvat. Dolly Madisonin mukaan samankaltaisten tavaramerkkien käyttö samanlaisten tuotteiden myynnin yhteydessä saattaa aiheuttaa hämmennystä kuluttajien keskuudessa. Riita liittyy vain tavaramerkkiluokkaan 30, sillä Dolly Madison ei ole riitauttanut Partonin tekemiä tavaramerkkihakemuksia muissa luokissa.

Hämmennysvaaraa arvioitaessa huomiota kiinnitetään niin visuaalisiin kuin auditiivisiin elementteihin. Vaikka Dolly Partonin ja Dolly Madisonin tavaramerkit eivät sinänsä muistuta toisiaan ulkoisesti, on niiden auditiivinen muoto hyvin samanlainen. Vaikka Partonin tavaramerkkiin kuuluu laulajan nimikirjoitus, ei asialla välttämättä ole väliä TTAB:n käsitellessä erimielisyyttä.

Seuraavaksi Partonilla on lokakuun puoleenväliin asti aikaa kommentoida Dolly Madisonin valitusta. Jos laulaja ei kommentoi aihetta, on todennäköistä, että TTAB päättää asian Dolly Madisonin kantaa puoltavasti. Jos Parton vastustaa haastetta ja tapaus päätyy oikeuteen, on todennäköistä, että tavaramerkkiriidan käsittely venyy alkuvuoteen 2023 saakka. Parton voi myös pyrkiä ratkaisuun neuvottelemalla Dolly Madisonin kanssa ja  sopimalla tavaramerkin käytöstä luokassa 30.

Mandour Law-asianajotoimiston aihetta käsitelleen uutisen löydät täältä.

Kuva: Alison Marras sivulta Unsplash.

Kirjoittajat

Share: