Arfikan immateriaalioikeuksia koskeva projekti käynnistettiin elokuussa

30.8.2021

Viiden vuoden yhteistyöprojekti saatiin käynnistettyä ja sen tarkoituksena on luoda, suojata ja edistää immateriaalioikeuksia Afrikassa.

Afrikan immateriaalioikeuudet ja innovaatio projekti, AfrIPI, käynnistettiin virallisesti 26. elokuuta Afrikan alueellisen immateriaalioikeuksien yhdistyksen konferenssin (Africa Regional Intellectual Property Organisation Diplomatic Conference) yhteydessä. AfrIPI on EU:n rahoittama viiden vuoden yhteistyöprojekti, joka tarkotuksena on luoda, suojata ja edistää immateriaalioikeuksia Afrikassa. Projektissa on mukana Afrikan hallitukset, kansallisia aineettomien oikeuksien yhdistyksiä, kansalaisyhteiskunta, akatemia ja yksityinen sektori.

Käynnistämistilaisuudessa oli mukana Afrikan unionin komission edustajat, EU:n Ugandan edustajisto, Afrikan alueellinen immateriaalioikeuksien organisaatio (ARIPO), Afrikan immateriaalioikeuksien oraganisaatio (OAPI) sekä Euroopan unionin teollisoikeuksien virasto (EUIPO). Näiden lisäksi tilaisuuteen osallistui Malawiasta kotoisin oleva artisti Tay Grin.

AfrIPI on jo tukenut hakemusta, jonka tarkoituksena on suojella EU-tasolla Cameronin maantieteellistä merkkiä valkoista Penja-pippuria ja Cabrito de tete – vuohi lajin kaupallistamista. Näiden lisäksi projekti on tukenut OAPIn tavaramerkkien ja mallien tarkastusohjeiden kehittämistä sekä ARIPO jäsenvaltioiden tavaramerkkejä koskevien yhteisten suuntaviivojen kehittämistä. Yhteistyöprojekti on myös lisännyt tietoisuutta kasvilajikkeiden suojelusta (Arusha protocol) ja tavaramerkkien keskitetystä rekisteröintimenettelystä (Banjul protocol). Tämän lisäksi projekti on lisännyt tietoisuutta, että teollis- ja tekijänoikeudet suosii pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

Pääset lukemaan Euroopan unionin teollisoikeuskien viraston uutisen asiasta täältä. Lisää tietoa AfrIPI-projektista löydät täältä.

(EJ)

Share: