Applelta älylaseja koskeva patenttihakemus

16.11.2021

Glasses

Apple on tehnyt patenttihakemuksen, jonka kautta on tarkoitus mahdollistaa personalisoituja älylaitekokemuksia ennen kaikkea älylasien kautta. Patenttihakemus keskittyy niin kutsuttujen ”yksityisyyslasien” kuvailemiseen. Lasien avulla ainoastaan se henkilö, jolla lasit ovat käytössä voi nähdä älylaitteen näytöllä näkyvän sisällön. Näin ollen sivustaseuraajat eivät voisi nähdä, mitä näytöllä tapahtuu.

Apple toteaa patenttihakemuksessaan, että iso osa ihmisiä käyttää silmälaseja tai piilolinssejä nähdäkseen riittävän selkeäksi. Teknologiajätin mukaan huononäköisen ihmisen voi olla vaikea käyttää elektronista laitetta ilman erityisiä silmälaseja. Applen älylasien avulla tulevaisuudessa saattaisi siis olla mahdollista hallita silmälasien vahvuuksia elektronisen laitteen avulla. Silmälasien voimakkuuksia säätämällä myös edellä mainittu yksityisyysfunktio voitaisiin mahdollistaa.

Ei ole takuuta siitä, että Applen älylasit näkevät koskaan päivänvaloa markkinoilla, mutta siitä huolimatta patenttihakemus paljastaa jotain siitä, mitä teknologiajätillä mahdollisesti on suunnitteilla tulevien vuosien ja vuosikymmenien varalta.

PatentlyApple-sivuston aiheesta kirjoittaman uutisen pääset lukemaan täältä. Applen patenttihakemuksen kokonaisuudessaan löydät täältä.

Kuva: K8 sivustolta Unsplash.

Kirjoittajat

Share: