Applea uhkaa älykellojen tuontikielto Yhdysvaltoihin patenttiloukkauksesta

31.10.2023

A smart watch

Yhdysvaltain kansainvälinen kauppakomitea ICT (U.S. International Trade Commission) antoi päätöksen Applen ja lääketieteelliseen teknologiaan erikoistuneen yrityksen Masimo välisessä patenttikiistassa. ICT katsoi Applen toimineen lainvastaisesti ja sen päätöksestä voi seurata Applen älykellojen tuontikielto Yhdysvaltoihin.

Applen ja Masimon välinen kiista koski kahta Masimon patenttia, joilla yritys oli patentoinut veren happitason mittaamiseen liittyvää teknologiaa. Masimon mukaan Applen älykellojen myynti loukkasi yrityksen patentteja. Tammikuussa 2023 ICT antoi asiassa huomautuksen, koska se katsoi Applen rikkoneen yhdysvaltalaista sääntelyä tuomalla maahan Masimon patentteja loukkaavia tuotteita. Apple teki asiasta valituksen, kiistäen sen, että olisi loukannut Masimon patentteja.

ICT ratkaisi asian lopullisesti 26. lokakuuta 2023. ICT:n katsoi Applen loukanneen tapauksessa Masimon kahta eri patenttia. Patentteja loukkaavien tuotteiden tuonti Yhdysvaltoihin oli ICT:n mukaan kansallisen tullilain 337 pykälän vastaista. Tämän johdosta ICT kielsi Applea tuomasta maahan tuotteita, jotka loukkaavat Masimon patentteja.

Kauppakomitean päätös voi johtaa tiettyjen Applen älykellojen tuontikieltoon Yhdysvaltoihin. Kielto koskisi ainakin malleja 6, 7, 8 ja 9. Tuontikielto ei tule välittömästi voimaan, vaan päätöstä seuraa 60 päivän ajanjakso, jonka aikana Yhdysvaltain presidentillä on mahdollisuus käyttää veto-oikeuttaan tuontikiellon kumoamiseen. Tämän ajanjakson jälkeen tuontikielto tulee voimaan, mutta Applella on myös mahdollisuus valittaa päätöksestä liittovaltiollisen tuomiopiirin vetoomustuomioistuimeen.

Uutisia aiheesta pääset lukemaan täältä ja täältä. ICT:n päätös on luettavissa täältä.

Kuva: Unsplash / Luke Chesser

Kirjoittajat

Share: