Aineettomien oikeuksien verkko-oppimisympäristö rakenteilla

29.8.2016
IPR University Center, Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) sekä Kymenlaakson ammattikorkeakoulu (KYAMK) rakentavat yhdessä verkko-oppimisympäristöä patenttien, tavaramerkkien, tekijänoikeuksien ja muiden aineettomien oikeuksien oppimista varten.

Verkko-oppimisympäristössä voidaan tarjota IPR-kursseja moniin tarpeisiin. Yliopistot ja ammattikorkeakoulut saavat sen avulla nykyaikaisella tavalla järjestettyä opiskelijoilleen ja henkilöstölleen opetusta, mutta yhtä lailla kursseja voidaan tarjota yrityksille ja yksittäisille keksijöille. Ydinajatuksena on opettaa miten keksintöjä, luovan työn tuloksia ja muuta aineetonta omaisuutta voidaan suojata ja hyödyntää.

”Aineettomat oikeudet ovat digitalisoituvassa maailmassa nousemassa yhä tärkeämpään rooliin, joten Suomessakin on tarvetta lisätä aihepiiriin liittyvää opetusta. Tämän verkkoympäristön avulla pystymme oleellisesti laajentamaan opetustarjontaa”, kertoo tutkimusjohtaja Olli Pitkänen IPR University Centeristä.

Lapin yliopiston Mediapedagogiikkakeskus on auttanut löytämään verkkoympäristöön pedagogisesti sopivia ratkaisuja. Keksintösäätiö on tukenut hanketta taloudellisesti. Ensimmäinen englanninkielinen pilottikurssi Lapin yliopiston opiskelijoille ja tutkijoille käynnistyy 4.10.2016 ja laajemmin IPR-verkko-oppimisympäristö avataan eri osapuolten käyttöön vuoden 2017 alussa.

Lisätietoja:

Olli Pitkänen
tutkimusjohtaja
IPR University Center
olli.pitkanen(at)iprinfo.com

Jorma Lehtonen
toimistopäällikkö
PRH
jorma.lehtonen(at)prh.fi

Juhani Talvela
painoalapäällikkö
KYAMK
juhani.talvela(at)kyamk.fi

Share: