Tiesitkö että…

…yrityksiltä koetetaan saada rahaa myös turhilla verkkotunnusrekisteröinneillä?
Tänä vuonna lukuisat eurooppalaiset firmat ovat saaneet Kiinasta sähköpostia, joka ainakin näyttää tulevan joltain verkkotunnusten rekisteröintejä hoitavalta toimistolta.
Englanninkielisen viestin sisältö on – hieman vaihdellen – että joku toimiston asiakas haluaa muka rekisteröidä verkkotunnuksen juurisinunfirmasi.cn. Toimisto on havainnut, että tunnus on jo käytössä, ja se tarjoaa Juurisinunfirmallesi ensisijaista mahdollisuutta rekisteröidä domain-nimesi Kiinassa. Viestejä tulee sadoilta eri nimisiltä eli tekaistuilta toimistoilta. IPR University Center sai postia Beijing Invees Network Science and Technology Co:lta.

…Suomen ns. maabrändiä kehittävässä ryhmässä ei (ainakaan toistaiseksi) ole yhtään tunnusmerkkioikeuden asiantuntijaa? Suomen imagon vahvistaminen on yksi pääministeri Vanhasen hallituksen ohjelman tavoitteista.
Kun kansainvälisen markkinatutkimusyrityksen Gfk AG:n selvityksessä keväällä 2008 Suomi ei ollut houkutteleva eikä kiinnostava maa, ulkoministeri Stubb perusti valtuuskunnan, jonka tehtävänä on vahvistaa kilpailukykyä, yritysten toimintaedellytyksiä, ulkopoliittista vaikutusvaltaa ja lisätä matkailua ja Suomen kiinnostavuutta investointikohteena. Sitä vetää Nokian ja Shellin hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila.
Valtuuskunnan 19.9.2008 julkisuuteen kerrotussa kokoonpanossa on mm. liiketoiminnan, taiteen ja politiikan osaajia. Aineettoman omaisuuden luomisen, suojaamisen ja valvonnan spesialistit loistavat poissaolollaan.