Tiesitkö että…

…Kiinassakin rakennetaan kansallista IP-strategiaa?

Kiinan hallituksen uuteen viisivuotissuunnitelmaan sisältyy laaja uudistuspaketti, jossa immateriaalioikeustilannetta aiotaan kohentaa valistuksella, koulutuksella, lakiuudistuksilla ja täytäntöönpanon parannuksilla.
Alkukesällä 2008 hyväksytty kansallisen immateriaalioikeusstrategian kehikko puolestaan suosittelee erikoistuomioistuimia IPR-kysymysten käsittelyyn niin rikos-, siviili- kuin hallinnollisissakin riidoissa. Valitukset voitaisiin keskittää Pekingissä toimivaan muutoksenhakututomioistuimeen. Keskittämisen tavoitteena olisi taata riittävä ja tasainen osaaminen IP-lainkäytössä. Muutoinkin prosesseja halutaan sujuvoittaa.
IP-strategian on laatinut vuonna 2005 asetettu laajapohjainen työryhmä.

Kiinan hallituksen englanninkieliset IPR-sivut:
http://www.chinaipr.gov.cn/

… laajalti tunnettujen tavaramerkkien luetteloon on hyväksytty kuusi merkkiä?

Viime kesänä perustettuun laajalti tunnettujen tavaramerkkien luetteloon on haettu yhteensä 65 merkkiä. Kuusi merkkiä oli hyväksytty luetteloon 15.7.2008 mennessä. Hyväksytyt merkit ovat Paulig, Olvi, TAFFEL THE ORIGINAL SNACKS kuviona, Pirkka, Nokia ja Koff.
Taffel-kuviomerkki on rajattu kohderyhmään 15-44-vuotiaat suomalaiset. Rekisterimerkintä on voimassa viisi vuotta merkitsemisestä. Laajalti tunnettujen merkkien luetteloa ylläpitää Patentti- ja rekisterihallitus.

Tarkempaa informaatiota merkeistä on Patentti- ja rekisterihallituksen tavaramerkkitietokannoissa:
http://tavaramerkki.prh.fi/ltm/search.php?lang=fi&haltija=&shaltija=1&slimit=1&page=0

(kuviomerkin kuvan saa poimittua osoitteesta
http://tavaramerkki.prh.fi/ltm/info.php?lang=fi&id=2007007)