Tärkeitä lähteitä.Kolumni

(IPRinfo 4/2006)

Ihan turha itkeä kirjojen perään tai kehua internetin paremmuutta. IPR-kysymysten kanssa taisteleva ihminen ei tule toimeen ilman painettuja ja sähköisiä julkaisuja. Boolen operaattori on AND eikä OR.

Tämä on tärkeä: http://www.bailii.org/databases.html

Sain sen Englannin pojilta, kun itkin, miten vaikea brittiläisiä oikeustapauksia on löytää. Robin Jacob lähetti ystävällisesti Aerotel-softapatenttijutun ratkaisun, joka mullistaa maailmaa ja sai amerikkalaiset kylmän raivon valtaan. Samalla hän mainitsi tämän verkko-osoitteen (ja kirjoitti sen väärin, niin että sain etsiä sitä aikani).

Tuolta löytyvät englantilaiset tuomioistuinratkaisut ja lisäksi lait.

Yhteisömme on ollut huomattavan laiska keksimään tai tekemään innovaatioita. NIR-lehden saa verkon kautta, mutta voi että se on vaikeaa. Artikkelit luetaan paperilta, mutta päivän poltteessa esimerkiksi viittauksen tai alaviitan täsmällinen sisältö katsotaan verkosta.

Kun NIR ja monet ruotsalaiset ja suomalaiset alan lehdet – ei kuitenkaan IPRinfo – ovat tunnussanan takana, kirjoitukset eivät sitten liioin tartu Googleen ja jäävät siten lukijoitta.

Tämän hetken tilanteessa IPR University Center voisi perustaa blogin ja ennen pitkää wikin.

Blogi oli ennen verkkopäiväkirja, johon henkisesti keskenkasvuiset riipustelivat yhdentekeviä asioita. Nyt esimerkiksi oikeusteorian ja ennakkotapausten blogit ovat rajuja ammattilaisten välineitä. Ne löytää sivulta: http://legalblogwatch.typepad.com/legal_blog_watch/

Tanskalaisilla on erittäin asiapitoisia blogeja kuten Punditokraterne.

En puhu omassa asiassani, vaikka olen yksi ahkerimmista blogin pitäjistä ja luultavasti oloissamme sangen luettu, koska lukijoita on noin kaksi tuhatta päivässä. Höpöjuttujen seassa on asiaakin, kuten tänään jälleen uusi hävytön hyökkäys tekijänoikeusjärjestöjä vastaan.

http://kemppinen.blogspot.com

Lehdillä on oma tehtävänsä. Tiukka poliittinen vääntö muun muassa tekijänoikeudesta ja patenteista käydään verkossa.
Nuoret tohtorit näyttävät olevan liian häveliäitä tai työllistettyjä osallistuakseen kunnolla. Vanhat tohtorit tekevät kirjoja, jotka ovat ilmestyessään vanhentuneita.

Ei hyvä.

Jukka Kemppinen