Lyhyesti

Konsta-palkinnot innovatiivisille hankkeille ja ihmisille
Maailman henkisen omaisuuden päivän pääjuhlassa (24.4.2009) Helsingin kauppakorkeakoululla jaettiin jälleen Konsta-tunnustuspalkinnot keksintö- ja innovaatiotoiminnan esimerkillisille edistäjille.

Elämäntyö-Konsta myönnettiin Olavi Lindénille, jota raati luonnehti teollisen muotoilun eläväksi legendaksi. Hän on 30-vuotisen uransa aikana vastannut Fiskarsin saksien ja puutarhatavaroiden tuotekehityksestä ja saanut useitakin henkilökohtaisia tunnustuksia innovatiivisesta osaamisestaan.

Media-Konstan vei Opettajien ammattijärjestön OAJ:n julkaisema 104-vuotias Opettaja-lehti. Lehteä ja koko portaalia kiitettiin siitä, että se edunvalvonnan ohella suuntautuu opettajien ammatilliseen kehittymiseen. Raadin mukaan lehti pyrkii tarkastelemaan asioita myös uusin silmin ja innostaa lukijoitaan luovuuteen ja uusiin menetelmiin. Erityismaininnan sai lehden Heureka!-palsta, jossa opettajat saavat kertoa innovaatioistaan.

Alue-Konstan raati myönsi Pohjois-Karjalan Keksijät ry:lle, joka on jo 30 vuotta aktiivisesti toiminut maakuntansa keksijöiden tukemiseksi. Start up -yrityksiin keskittynyt kehitysyhtiö Technopolis Ventures Oy sai Yritys-Konstan.

Erityisesti Aalto-yliopiston ytimen ympärille kehitettävä MIND-konsepti palkittiin Koulu-Konstalla. Projektin tavoitteena on luoda metodit ja työkalut, joilla akateeminen maailma voidaan osallistaa – opiskelijoista lähtien – strategisten innovaatioiden tekemiseen yhdessä yritysten kanssa.

Nokia kerää ideoita innovaatiomyllyyn
Nokia Technopolis Innovation Mill -hankkeella halutaan saada yritykset kehittämään Nokian käyttämättä jääneistä ideoista maailmanluokan tuotteita tai palveluita. Hankkeessa on mukana myös useita kaupunkeja eri puolilta Suomea.
Kolmevuotisen hankkeen taustalla ovat Nokia, Tekes ja Technopolis. Niiden esiraati on aloittanut ideoiden sekä niiden jatkojalostamiseen sopivien suomalaisyrityksien seulonnan. Rahoitukseen osallistuvat kaupungit pyrkivät vahvistamaan omien alueidensa yritystoimintaa.
Tarkoitus on valita tuhansista ideoista satakunta sellaista, joille löytyy hyödyntämään kykenevä yritys ja rahoitus.