IPR Gaala – aineettomien oikeuksien juhlaa Hankenilla

3.2.2017

Aineettomat oikeudet ja niiden osaajat ansaitsevat tulla juhlituksi ja palkituksi. Tämä ajatus on lähtöisin Nokian Ilkka Rahnastolta, joka on IPR University Center Association ry:n puheenjohtaja. Tätä ajatusta seuraten IPR Gaala järjestettiin toista kertaa 20.1.2017 Hankenilla ja mukana oli 95 aineettomien oikeuksien osaajaa iloisessa juhlatunnelmassa.

Upeasti pukeutuneita juhlavieraita saapui paikalle sankoin joukoin, kun IPR Gaala aloitettiin klo 17.00 juhlaluennolla.

Kutsuttuna puhujana oli  professori Rochelle Dreyfuss NYU:sta. Hän piti mielenkiintoisen luennon aiheesta “Global Governance and the IP Provisions of Multilateral Trade Agreements: Megaregionals and the Transpacific Partnership Agreement“.

Juhlaluennon jälkeen jaettiin  IPR-alan palkinnot seuraavasti:

Vuoden 2016 IPR-henkilö on asianajaja ja asianajotoimisto Roschierin hallituksen puheenjohtaja Rainer Hilli. Vuoden 2016 IPR-teko palkinnon sai patenttiasiamies Kaisa Suominen ja vuoden 2016 IPR-innovaation palkinnon vei nimiinsä annettujen yleisöäänien perusteella Aalto-yliopiston ja Patentti- ja rekisterihallituksen yhteinen hanke, jossa pilotoidaan yhdysvaltalaisen patenttijärjestelmän kaltaista provisionaalihakemuksen sähköistä jättämismahdollisuutta.

IPR-palkinnoista ja palkintojen jaon perusteista voi lukea lisää täältä.

IPR University Center Association ry:n jakamat IPR-palkinnot ovat Oiva Toikan Riihipöllöt, joista jokainen on uniikki teos, mikä sopii IPR Gaalan teemaan loistavasti.

Vuoden 2016 tekijänoikeusteko palkinnon sai Teoston Martti Kivistö ansiokkaasta väitöskirjastaan. Palkinnon myönsi Tekijänoikeudellinen yhdistys.

Kun muodollisuudet olivat ohi, arvokkaan ja juhlavan näköinen joukko vieraita aloitteli juhlien epävirallista osuutta nauttimalla lasilliset kuohuvaa Ville-Veikko Järvilehdon (Papula-Nevinpat) soittaessa Hankenin kaunista flyygeliä. Illan seremoniamestari Markus Myhrberg Lexialta kohotti maljan aineettomille oikeuksille, jonka jälkeen istuimme nauttimaan Hankenin keittiön loihtimaa todella maukasta illallista.

Ruokailun jälkeen gaalavieraita tanssitti bilebändi Jauza kolmen setin verran. Jauzalle iso kiitos. Bändi on loistava, kun juristit saadaan joraamaan! Meno yltyi lopulta Antti Tuiskun Peto on Irti ja Kaija Koon Tinakenkätyttö -kappaleiden myötä vallan riehakkaaksi.

Upeat vieraat saivat aikaan todella hienot ja lämminhenkiset juhlat, joissa viihtyivät kaikki. Naurua ja puheensorinaa riitti tanssin ohella yöhön asti ja jatkoja vietettiin ravintola Storyvillessä. Suuret kiitokset kaikille osanottajille! IPR Gaala järjestetään uudestaan tammikuussa 2018!

 

Kuvat: Aleksi Salminen, Soile Manninen ja Auri Vainio

*************

IPR Gaalan järjestää IPR University Center Association ry.

Vuonna 2017 Gaalaa tukivat:

Nokia
Fiskars
DigiMaMa ry
Dittmar & Indrenius
KPMG Oy
Lexia

Kirjoittajat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *